Egy igazán aranyos és ízletes ételre szeretném felhívni a figyelmedet. Ha szereted a kreatív és egyedi recepteket, akkor ez a sünifasírt recept tökéletes választás lesz számodra!
A sünifasírt egy rendkívül ízletes és szórakoztató fogás, amely garantáltan mosolyt csal majd az arcokra. Ez a recept különlegességével és egyszerű elkészítésével nyűgözi le a gasztronómia szerelmeseit. A darált hús tökéletesen kiegészül a zsemlemorzsával, fokhagymával és a fűszerekkel, hogy egyedi ízvilágot alkossanak.
Az elkészítése sem igényel túl sok időt és energiát. Csak egyszerűen keverd össze a fasírt hozzávalóit, formázz belőlük kis gombócokat, majd süsd barnára bő olajban. Így a fasírt kívül ropogós lesz, belül pedig omlós és zamatos marad.
De a varázslat ezzel még nem ér véget! A sünifasírtot egy kis kreativitással tovább fokozhatod, a receptben leírtak alapján.
Ez a recept nem csak finom, de garantáltan vidámságot is hoz majd az asztalodra. Így feldobhatod a családi ebédeket vagy baráti összejöveteleket egy igazán egyedi és mókás étellel. A sünifasírt biztosan mindenki kedvencévé válik, és a gyermekeidet és a vendégeidet is elkápráztatja majd az elképesztő kreativitás és ízvilág. Készítsd el ezt a mesés sünifasírtot, amely biztosan mosolyt csal majd mindenki arcára!

Sünifasírt
Hozzávalók
Fasírt:
- 500 g darált vegyes sertés és marha
- 1 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 tk só
- 1/2 tk bors
- 1 tk fűszerpaprika
- bő olaj a sütéshez
Süni:
- fasírt
- 1 db cipó
- 2 db szegfűszeg
- 2X3 cm sajt
Instrukciók
- A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk alaposan.
- Egy fagyiskanál segítségével mérjük ki az adagokat. Fél fagyiskanálnyi hús lesz egy gombóc.
- A húst gombócokká gyúrjuk és bő olajban, alacsony lángon kb. 5 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítva még 2 percig sütjük a másik oldalát is.
- Használjunk egy darab cipót alapnak, mely a süni teste lesz. Fogpiszkálóval szúrjuk a fasírtgolyókat a cipóra, ezek utánozzák a tüskéket, egyet hagyjunk meg majd a süni orrának. Helyezzük a körtét a süni teste elé, ez lesz a feje. 2 db 3 cm átmérőjű sajtot vágjunk ki és helyezzünk el a körtére, majd szúrjunk mindegyikbe egy-egy szegfűszeget, így megvannak a szemek is. Egy fasírtgolyót fogpiszkáló segítségével szúrjunk a körte elejére, ez a süni orra.
