Zöldborsóleves vajas galuskával

Van egy leves, ami tökéletesen visszaadja a tavasz frissességét és a házias ízek megnyugtató melegét. Ez a Zöldborsóleves vajas galuskával, biztosan az. Az üde zöldborsó, a roppanós zöldségek és a selymes galuska találkozása. Mindez egy olyan klasszikus fogásban, amely egyszerre idézi a nagymama konyháját és kínál gyors, hétköznapi megoldást a családi asztalra. Ráadásul mindössze háromnegyed óra alatt elkészül, így rohanós napokon is bátran nekiláthatsz. Külön bónusz, hogy a kacsazsíron pirított hagyma mélyebb ízvilágot ad a levesnek – épp csak annyira, hogy az első kanálnál máris otthon érezd magad.

Zöldborsóleves vajas galuskával

Egy könnyed, mégis tartalmas leves, ami a szezon zöldségeiből készül, és a vajas galuska csak fokozza az élményt.
Előkészületek 10 minutes
Elkészítés 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Course Főétkezés
Adag 5

Hozzávalók
  

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 4 db apró újkrumpli
  • 0,5 kg friss zöldborsó megtisztítva
  • 1 ek liszt
  • 2,5 l víz
  • 1,5 tk
  • 1 ek vegeta
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva

Vajas galuska:

  • 60 g liszt
  • 60 g vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

Instrukciók
 

  • Egy közepes méretű fazékban az apróra vágott vöröshagymát kacsazsíron puhára dinszteljük.
  • Beledobjuk a megtisztított és feldarabolt répákat, karalábét és újkrumplit. Néhány percig pirítjuk és beledobjuk a friss, megtisztított zöldborsót. (Ha mégis fagyasztott zöldborsót használunk, akkor néhány perccel azelőtt szórjuk bele, hogy elkészül a leves).
  • Egy púpos evőkanál lisztet szórunk a zöldségekre, és átforgatjuk. Felöntjük 2,5 l vízzel.
  • Hozzáadunk egy evőkanál vegetát és másfél teáskanál sót. Kis lángon hagyjuk felforrni, közben aprított petrezselymet szórunk bele.
  • Elkészítjük a vajas galuskát. Szobahőmérsékletű vajat egy tojással kikeverünk egy villa segítségével. Hozzáadunk egy csipet sót és 60 g lisztet. Alaposan átkeverjük.
  • Ha a zöldségek megpuhultak (zsenge zöldségek hamar meg fognak puhulni), beleszaggatjuk a galuskát. Galuska méretétől függően néhány percen belül megpuhul és elzárjuk a lángot.
Keyword zöldborsóleves vajas galuskával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése