Próbáld ki ezt a különleges Sajtburgeres tésztát! A klasszikus sajtburger ízvilágát hozza el egy egyszerű, krémes és laktató egytálétel formájában! Ez a recept ideális választás, ha valami újat szeretnél az asztalra tenni, ami garantáltan ízleni fog az egész családnak. Az alig 30 perc alatt elkészíthető fogásban a szaftos darált marhahús, az olvadt sajt, és a friss feltétek tökéletes harmóniát alkotnak. Mindez egyetlen lábasban, minimális mosogatnivalóval!

Sajtburgeres tészta
Ez az ízletes egytálétel pillanatok alatt elkészíthető, így ideális megoldás akár egy rohanós hétköznap esti vacsorához is. Szaftos darált marhahús, gazdag paradicsomos alap, olvadt sajt, és természetesen az elmaradhatatlan savanyú uborka – mindez egyetlen lábasban összefőzve.
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 500 g darált marha
- 1 db vöröshagyma felaprítva
- 500 g szarvacska tészta
- 5 dl víz
- 1 db leveskocka marhahúsleves
- 125 g passzírozott paradicsom
- 40 g ketchup
- 1 ek mustár
- 200 g reszelt sajt - cheddar vagy trappista
- 80 g savanyúuborka
Tetejére:
- 1 db lilahagyma
- 2 db paradicsom apróra vágva
- ketchup
- mustár
Instrukciók
- 5 dl vizet felrakunk forrni, belemorzsoljuk a leveskockát, ha eloldódott, elzárjuk.
- Egy nagyobb méretű lábasban hevítünk olajat, majd hozzáadjuk a darált marhahúst. A marhahúst fakanállal összetörjük. Beleszórjuk az aprított vöröshagymát és kb. 4-5 percig kevergetve sütjük, míg a hús barna színt kap.
- A lábasba szórjuk a tésztát, hozzákeverjük a marhahúslevet és a paradicsomszószt.
- Miután felforraltuk, lejjebb vesszük a lángot és kb. 7 perc alatt lefedve al dentére főzzük.
- Ha al dentére főtt a tészta, hozzákeverjük a ketchupot és mustárt. Ráreszeljük a sajtot és belevágjuk apró darabokra az uborkát. Alaposan átkeverjük.
- Tetejére ízlés szerint apríthatunk lilahagymát és paradicsomot. Mustárral és ketchuppal meglocsolhatjuk, hogy fokozzuk a sajtburger hatást.
