Üdvözöllek a kínai konyha varázslatos világában! Ha szereted az egzotikus ízeket és az egyszerű, mégis ízletes fogásokat, akkor ez a Kínai Wok Tészta recept tökéletes választás számodra. Ez a könnyen elkészíthető étel egy igazi ízbomba, amelyet pillanatok alatt összedobhatsz akár egy hétköznapi vacsorára is. Csak 25 perc alatt az asztalra varázsolhatod ezt a fantasztikus fogást, így ideális választás a rohanós napokra. Csábító szezámmaggal, csirkemellel és vegyes zöldségekkel tálalva, ez a tészta garantáltan elvarázsol majd téged és a családodat egyaránt. Ne habozz, próbáld ki ezt a mennyei receptet, és élvezd az ázsiai ízeket otthonod kényelmében!

Kínai wok tészta
Csak képzeljétek el a csodálatos ízkavalkádot, amit nyújt ez a fogás. Ropogósra pirított szezámmag, gazdag és ízletes csirkemell, ázsiai zöldségek és a könnyed, ízletes wok tészta minden egyes harapásban.
Hozzávalók
- 2 ek szezámmag
- 3 ek olívaolaj
- 250 g csirkemell
- 0,5 tk só
- 400 g ázsiai zöldségkeverék
- 250 g wok tészta
- 1,5 dl víz
- 2 ek szezámmagolaj
- 1,5 ek sötét szójaszósz
Instrukciók
- Egy wokban vagy serpenyőben lepirítjuk a szezámmagot, mikor enyhén kezd barnulni félreöntjük egy kis tálba.
- Egy wokba vagy serpenyőbe öntünk olívaolajat és a vékony csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, megpirítjuk kb. 6 perc alatt.
- Ezután hozzáadjuk az ázsiai zöldségkeveréket és lefedve kb. 5 percig pároljuk.
- Beleszórjuk a wok tésztát, beleöntünk kb. 1,5 dl vizet, átforgatjuk és lefedve készre pároljuk.
- Végül ízesítjük szezámmagolajjal és szójaszósszal, rászórjuk a pirított szezámmagot, átkeverjük és elzárjuk a lángot.
