Üdvözöllek a gasztronómia világában! Ma egy könnyen elkészíthető, ám annál ízletesebb fogás receptjét hoztam nektek: a Paradicsomos Húsgolyós Spagettiét. Ez a fogás ideális választás, ha valami gyorsan elkészíthető, mégis kielégítő vacsorára vágytok. A húsos golyók pikáns paradicsomos mártással ölelik körül a fűszeres spagettit, így garantáltan elkápráztatja majd azokat, akik megkóstolják. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, így akár a hétköznapokon is tökéletes választás. Remélem, hogy ezzel a recepttel sikerült inspirálnom titeket, és hogy hamarosan ti is élvezhetitek ezt a mennyei ételt! Jó étvágyat kívánok!

Paradicsomos húsgolyós spagetti
Ma egy izgalmas és könnyen elkészíthető étel receptjét szeretném veletek megosztani: a paradicsomos húsgolyós spagettiét. Ez az étel egy igazi ízorgiát ígér a paradicsomos szósz és a fűszeres húsgolyók tökéletes kombinációjával. Ahhoz, hogy elkészítsétek ezt az ételt, csak pár alapvető hozzávalóra lesz szükségetek, melyek könnyen beszerezhetők.
Hozzávalók
Húsgolyó:
- 400 g vegyes darálthús
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1 db kisebb vöröshagyma felaprítva
- 1 db zúzott fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szósz:
- 350 ml passzírozott paradicsom
- 1 tk chilipehely
- 1 tk só
- 1 tk szárított bazsalikom
300 g spagetti tészta
Instrukciók
- A húsgolyó hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk állni pár percet. Formázunk belőle golyókat egy fagyis kanál segítségével.
- Olajon 10 perc alatt készre sütjük őket.
- A passzírozott paradicsomot összekeverjük a szósz fűszereivel, és ha megsültek a golyók, ráöntjük a mártást.
- Vegyük alacsony fokozatra a lángot, és főzzük benne a golyókat 15 percig, közben egy fazék forró vízben a tésztát al dentére főzzük. Majd a kettőt összekeverjük és tálalhatunk is.
