Hagyományos körözött recept

Hagyományos körözött – Egy falatnyi magyar klasszikus
Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis ízletes fogásra vágysz, a hagyományos körözött remek választás! Ez a magyar konyha egyik kedvelt kincse, amely tökéletes vendégváró, de akár egy hétköznapi reggelit vagy vacsorát is különlegessé varázsol. Friss túró, lágy tejföl és harmonikus fűszerek találkozása alkotja ezt az ellenállhatatlan krémes finomságot. Egy szelet ropogós kenyérrel és friss zöldségekkel tálalva garantáltan mindenkit leveszel a lábáról! Próbáld ki, és élvezd az otthon ízeit – mindössze 10 perc alatt!

Hagyományos körözött recept

Ez az egyszerű, de nagyszerű étel nemcsak könnyed vacsorák sztárja lehet, de egy baráti összejövetel, reggeli vagy akár piknik elmaradhatatlan része is. A krémes túró, a fűszerpaprika finom pikantériája és a ropogós kenyér találkozása garantáltan elvarázsol mindenkit.
Összes idő 10 minutes
Course Főétkezés, Reggeli, Uzsonna
Adag 4

Hozzávalók
  

  • 500 g túró
  • 400 g tejföl
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1 tk fűszerpaprika

Tálaláshoz:

  • friss ropogós kenyér
  • zöldségek tetszés szerint

Instrukciók
 

  • Egy tálba öntjük a túrót és krumplitörővel, megnyomkodjuk, hogy lágyabb szemcséjű legyen.
  • Beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és fűszerpaprikával. Alaposan átkeverjük.
  • Hűtőben tároljuk 1 órát, fogyasztásig, hogy összeérjenek az ízek.
  • Friss, ropogós kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.
Keyword hagyományos körözött recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése