Hagyományos körözött – Egy falatnyi magyar klasszikus
Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis ízletes fogásra vágysz, a hagyományos körözött remek választás! Ez a magyar konyha egyik kedvelt kincse, amely tökéletes vendégváró, de akár egy hétköznapi reggelit vagy vacsorát is különlegessé varázsol. Friss túró, lágy tejföl és harmonikus fűszerek találkozása alkotja ezt az ellenállhatatlan krémes finomságot. Egy szelet ropogós kenyérrel és friss zöldségekkel tálalva garantáltan mindenkit leveszel a lábáról! Próbáld ki, és élvezd az otthon ízeit – mindössze 10 perc alatt!

Hagyományos körözött recept
Ez az egyszerű, de nagyszerű étel nemcsak könnyed vacsorák sztárja lehet, de egy baráti összejövetel, reggeli vagy akár piknik elmaradhatatlan része is. A krémes túró, a fűszerpaprika finom pikantériája és a ropogós kenyér találkozása garantáltan elvarázsol mindenkit.
Hozzávalók
- 500 g túró
- 400 g tejföl
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 1 tk só
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1 tk fűszerpaprika
Tálaláshoz:
- friss ropogós kenyér
- zöldségek tetszés szerint
Instrukciók
- Egy tálba öntjük a túrót és krumplitörővel, megnyomkodjuk, hogy lágyabb szemcséjű legyen.
- Beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és fűszerpaprikával. Alaposan átkeverjük.
- Hűtőben tároljuk 1 órát, fogyasztásig, hogy összeérjenek az ízek.
- Friss, ropogós kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.
