Ez a recept ötvözi a hagyományos ízeket és az egyszerű elkészítést, hogy mindenki könnyedén el tudja készíteni otthon. Ebben a gulyáslevesben a lassan párolódó marhahús, a fűszeres paprika és a friss zöldségek harmonikus ízkavalkádot alkotnak.
A finom leves alapja a friss vöröshagyma és a TV paprika, melyeket egy kevés olajon párolunk meg. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és a marhanyakat, amit körbe pirítunk, hogy kifejlessze a gazdag ízeket. Majd jöhet a fűszerpaprika, a vegeta, az őrölt kömény és a babérlevél, amik még intenzívebbé teszik az ízeket.
A hosszú, lassú főzés során a hús és a zöldségek összefonódnak, így a levesünk gazdag lesz. A fokhagyma, a zellerzöld, a répák és a krumpli pedig csak tovább fokozzák az aromákat és a tápláló jellegét.
Végül, ha már minden összeér, csak egy kis sózás és egy utolsó forralás, és készen is vagyunk a tökéletes gulyáslevesre, amit csak egy jó adag friss kenyér kíséretében kell tálalnunk. Így garantáltan mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Ne habozzatok kipróbálni ezt az ínycsiklandozó receptet, és élvezzétek az ízeket minden egyes kanál levesben! Jó étvágyat kívánunk!

Gulyásleves
Hozzávalók
- 2 db vöröshagyma közepes méretű
- 1 db TV paprika
- olaj
- 1 db paradicsom
- 80 dkg marhanyak
- 1,5 ek fűszerpaprika
- 1 ek vegeta
- 1 tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zellerzöld
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kg krumpli
- só
Instrukciók
- Az apróra vágott vöröshagymát és TV paprikát egy teáskanál sóval ízesítve megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és puhára pároljuk.
- A felkockázott húst beleöntjük és kicsit átpirítjuk.
- Fűszerezzük fűszerpaprikával, vegetával, őrölt köménnyel, babérlevéllel, majd átkeverjük.
- Annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi a húst, főzzük alacsony lángon, ha a víz elforrna, pótoljuk.
- Mikor kezd puhulni a hús, (kb. 1,5 óra), hozzáadjuk a fokhagymát, zellerzöldet, a felkarikázott répákat és felöntjük 2-2,5 l vízzel.
- Mikor újra felforrt a leves, a feldarabolt krumplit is beletesszük.
- Ízlés szerint sózzuk. Ha megpuhultak a zöldségek kb. 30 perc múlva, elzárjuk a lángot.
