Gulyásleves

Ez a recept ötvözi a hagyományos ízeket és az egyszerű elkészítést, hogy mindenki könnyedén el tudja készíteni otthon. Ebben a gulyáslevesben a lassan párolódó marhahús, a fűszeres paprika és a friss zöldségek harmonikus ízkavalkádot alkotnak.

A finom leves alapja a friss vöröshagyma és a TV paprika, melyeket egy kevés olajon párolunk meg. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és a marhanyakat, amit körbe pirítunk, hogy kifejlessze a gazdag ízeket. Majd jöhet a fűszerpaprika, a vegeta, az őrölt kömény és a babérlevél, amik még intenzívebbé teszik az ízeket.

A hosszú, lassú főzés során a hús és a zöldségek összefonódnak, így a levesünk gazdag lesz. A fokhagyma, a zellerzöld, a répák és a krumpli pedig csak tovább fokozzák az aromákat és a tápláló jellegét.

Végül, ha már minden összeér, csak egy kis sózás és egy utolsó forralás, és készen is vagyunk a tökéletes gulyáslevesre, amit csak egy jó adag friss kenyér kíséretében kell tálalnunk. Így garantáltan mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

Ne habozzatok kipróbálni ezt az ínycsiklandozó receptet, és élvezzétek az ízeket minden egyes kanál levesben! Jó étvágyat kívánunk!

Gulyásleves

Ez a hagyományos, ízletes étel, amely egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül ízletes és tápláló. Egy jó adag gulyásleves mindig jól jön, akár hideg napokon vagy egy baráti összejövetelen. Csak képzeld el: forró, illatos leves, amelyben a puha marhahús és a friss zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak, mindez egy lágy fűszeres alappal.
Előkészületek 20 minutes
Elkészítés 2 hours
Összes idő 2 hours 20 minutes
Course Leves
Cuisine Magyar
Adag 5

Hozzávalók
  

  • 2 db vöröshagyma közepes méretű
  • 1 db TV paprika
  • olaj
  • 1 db paradicsom
  • 80 dkg marhanyak
  • 1,5 ek fűszerpaprika
  • 1 ek vegeta
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zellerzöld
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kg krumpli

Instrukciók
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát és TV paprikát egy teáskanál sóval ízesítve megdinszteljük.
  • Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és puhára pároljuk.
  • A felkockázott húst beleöntjük és kicsit átpirítjuk.
  • Fűszerezzük fűszerpaprikával, vegetával, őrölt köménnyel, babérlevéllel, majd átkeverjük.
  • Annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi a húst, főzzük alacsony lángon, ha a víz elforrna, pótoljuk.
  • Mikor kezd puhulni a hús, (kb. 1,5 óra), hozzáadjuk a fokhagymát, zellerzöldet, a felkarikázott répákat és felöntjük 2-2,5 l vízzel.
  • Mikor újra felforrt a leves, a feldarabolt krumplit is beletesszük.
  • Ízlés szerint sózzuk. Ha megpuhultak a zöldségek kb. 30 perc múlva, elzárjuk a lángot.
Keyword gulyásleves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése