Ha szereted a mediterrán ízeket és egy gyors, de mégis különleges ételre vágysz, ez a Mediterrán Ciabatta recept pont neked való! Ebben a receptben a ropogós házi Ciabattát mediterrán hozzávalók töltik meg. Ezek a következők: sült koktélparadicsom, fűszeres fokhagyma, lágy mozzarella, ízletes Fekete erdei sonka, és friss bazsalikom teszi ellenállhatatlanná. Az olívaolaj és a balzsamecetkrém elegáns ízkombinációja tökéletesen kiegészíti ezt a szendvicset. Mindez egy mediterrán nyaralás hangulatát hozza el a konyhádba. Gyorsan elkészíthető, mégis különleges – ideális választás egy gyors ebédhez vagy egy könnyű vacsorához!

Mediterrán Ciabatta
Egy ropogós házi Ciabatta, lédús sült paradicsommal, zamatos Fekete erdei sonkával és lágy mozzarellával megpakolva, friss bazsalikomlevéllel megkoronázva – mindez balzsamecetkrémmel megbolondítva.
Hozzávalók
- 1/3 db házi Ciabatta recept az oldalon: "Ciabatta azaz Gyökérkenyér"
- 4 ek olívaolaj
- 200 g koktélparadicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet só
- 3 szelet Fekete erdei sonka
- 1/2 db mozzarella felszelve
- 6-8 db bazsalikomlevél
- 1 tk balzsamecetkrém
Instrukciók
- Házi Ciabatta recept elérhető az oldalon. „Ciabatta azaz Gyökérkenyér” néven. Egy darab Ciabatta 1/3-át félbevágjuk.
- Egy kis méretű tepsibe öntünk olívaolajat, beledobjuk a megmosott koktélparadicsomot, és a fokhagyma gerezdeket. Sózzuk, ízesítjük oregánóval. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt a sült paradicsom, összeállítjuk a szendvicset. A Ciabatta aljára öntünk a kisült paradicsomléből. Ráfektetjük a Fekete erdei sonkát, rászeljük a mozzarellát, ennek a tetejére rakjuk a bazsalikomleveleket. Ráhalmozzuk a sült paradicsomot, meglocsoljuk balzsamecetkrémmel, és ráborítjuk a Ciabatta tetejét.
