Hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával

Ha egy különleges, ünnepi vacsorára vagy egy romantikus estére készülsz, ne keress tovább! A hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával receptünk egy igazi gasztronómiai élményt kínál, amit te magad is könnyedén elkészíthetsz. Az elkészítés időigényes, de az eredmény egyszerűen magáért beszél. A libacombot először lassan pároljuk puhára, majd a hús bőrét ropogósra sütjük, így garantáltan tökéletes lesz a végeredmény.

A párolt lilakáposzta az aszalt szilvával és borral egy igazi ízrobbanás, mely kiválóan harmonizál a libacomb ízével. A lilahagyma, a szilva és a bor tökéletes harmóniát alkotnak a lilakáposztával, amelynek íze lágy és különlegesen aromás lesz.

A tört krumpli pedig a libazsírral gazdagítva pedig különleges ízvilágú lesz.

Ez a recept a vendégségvárás és a gasztronómiai élvezetek szerelmeseinek ajánlott, és garantáltan elnyeri a vendégek vagy a család tetszését. Ne habozz, próbáld ki, és hozz létre egy felejthetetlen vacsorát, amelyet még hosszú ideig emlegetni fognak!

Hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával

Ez a hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával recept tökéletes választás Márton-napra, hiszen a fő alapanyag a libacomb, amely a hagyományos libavacsora részeként számos asztalon megtalálható. A párolt lilakáposzta és az aszalt szilva gazdagítja az ételt, és a száraz bor a libához kiválóan passzol.
Előkészületek 20 minutes
Elkészítés 1 hour 30 minutes
Összes idő 1 hour 50 minutes
Course Főétkezés
Cuisine Magyar
Adag 2

Hozzávalók
  

Sült libacombhoz

  • 2 db hízott libacomb 2x450g
  • bors
  • 2 ek libazsír
  • 1 dl víz

Párolt lilakáposztához

  • 100 g aszalt szilva
  • 2 dl száraz bor
  • 2 ek étolaj
  • 1 db lilahagyma
  • 600 g lilakáposzta vékonyra szelve
  • 1 tk
  • 1 tk bors
  • 2 ek cukor

Tört burgonya

  • 600 g krumpli
  • víz
  • 2 tk
  • 2 ek zsír (libacombból kisült)

Instrukciók
 

  • Libacomb:
    A megtisztított libacomb bőrét beirdaljuk, de a húst ne vágjuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Kizsírozzuk a tepsit és a libacombokat bőrükkel lefelé helyezzük el. Öntünk alá vizet, mellé tesszük a félbe vágott fokhagymafejeket, és a négybe vágott megtisztított vöröshagymát.
  • Alufóliával lefedjük és 180 fokon puhára pároljuk. (Nekem ez egy óra volt, de sütőnként és a libacomb méretétől változhat a sütési idő).
  • Az alufóliát levesszük és kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük, félidőnél egyszer megfordítva.
  • Párolt lilakáposzta:
    Amíg a sül a libacomb, elkészítjük a párolt káposztánkat.
  • Borba áztatjuk a felnegyedelt aszalt szilvát.
  • A lilakáposzta külső leveleit leszedjük, leöblítjük, kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját és a káposztát vékonyan felszeljük, majd félrerakjuk.
  • Egy megtisztított lilahagymát vékonyan felszelve olajon pár percig pirítunk egy nagyobb serpenyőben. Majd hozzáadjuk a lilakáposztát, átkevergetve ezt is pirítjuk néhány percig, fűszerezzük sóval, borssal, lefedve félig puhára pároljuk.
  • Ha a káposzta félig puha, hozzáöntjük a borban áztatott szilvát, a borral együtt és megszórjuk cukorral. Átkeverjük és lefedve kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
  • Tört burgonya:
    A krumplit meghámozzuk, leöblítjük és felkockázzuk, majd fazékba tesszük.
  • Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a krumplit és megsózzuk.
  • Kb. fél óra alatt puhára főzzük, ezután leszűrjük róla a vizet. Összetörjük a krumplit és sült zsírral átforgatjuk.
Keyword hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése