Ha egy különleges, ünnepi vacsorára vagy egy romantikus estére készülsz, ne keress tovább! A hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával receptünk egy igazi gasztronómiai élményt kínál, amit te magad is könnyedén elkészíthetsz. Az elkészítés időigényes, de az eredmény egyszerűen magáért beszél. A libacombot először lassan pároljuk puhára, majd a hús bőrét ropogósra sütjük, így garantáltan tökéletes lesz a végeredmény.
A párolt lilakáposzta az aszalt szilvával és borral egy igazi ízrobbanás, mely kiválóan harmonizál a libacomb ízével. A lilahagyma, a szilva és a bor tökéletes harmóniát alkotnak a lilakáposztával, amelynek íze lágy és különlegesen aromás lesz.
A tört krumpli pedig a libazsírral gazdagítva pedig különleges ízvilágú lesz.
Ez a recept a vendégségvárás és a gasztronómiai élvezetek szerelmeseinek ajánlott, és garantáltan elnyeri a vendégek vagy a család tetszését. Ne habozz, próbáld ki, és hozz létre egy felejthetetlen vacsorát, amelyet még hosszú ideig emlegetni fognak!

Hízott libacomb párolt lilakáposztával tört burgonyával
Hozzávalók
Sült libacombhoz
- 2 db hízott libacomb 2x450g
- só
- bors
- 2 ek libazsír
- 1 dl víz
Párolt lilakáposztához
- 100 g aszalt szilva
- 2 dl száraz bor
- 2 ek étolaj
- 1 db lilahagyma
- 600 g lilakáposzta vékonyra szelve
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 2 ek cukor
Tört burgonya
- 600 g krumpli
- víz
- 2 tk só
- 2 ek zsír (libacombból kisült)
Instrukciók
- Libacomb:A megtisztított libacomb bőrét beirdaljuk, de a húst ne vágjuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
- Kizsírozzuk a tepsit és a libacombokat bőrükkel lefelé helyezzük el. Öntünk alá vizet, mellé tesszük a félbe vágott fokhagymafejeket, és a négybe vágott megtisztított vöröshagymát.
- Alufóliával lefedjük és 180 fokon puhára pároljuk. (Nekem ez egy óra volt, de sütőnként és a libacomb méretétől változhat a sütési idő).
- Az alufóliát levesszük és kb. 20-30 perc alatt pirosra sütjük, félidőnél egyszer megfordítva.
- Párolt lilakáposzta:Amíg a sül a libacomb, elkészítjük a párolt káposztánkat.
- Borba áztatjuk a felnegyedelt aszalt szilvát.
- A lilakáposzta külső leveleit leszedjük, leöblítjük, kettévágjuk, kivágjuk a torzsáját és a káposztát vékonyan felszeljük, majd félrerakjuk.
- Egy megtisztított lilahagymát vékonyan felszelve olajon pár percig pirítunk egy nagyobb serpenyőben. Majd hozzáadjuk a lilakáposztát, átkevergetve ezt is pirítjuk néhány percig, fűszerezzük sóval, borssal, lefedve félig puhára pároljuk.
- Ha a káposzta félig puha, hozzáöntjük a borban áztatott szilvát, a borral együtt és megszórjuk cukorral. Átkeverjük és lefedve kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
- Tört burgonya:A krumplit meghámozzuk, leöblítjük és felkockázzuk, majd fazékba tesszük.
- Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a krumplit és megsózzuk.
- Kb. fél óra alatt puhára főzzük, ezután leszűrjük róla a vizet. Összetörjük a krumplit és sült zsírral átforgatjuk.
