Üdvözöllek a receptoldalon! Ha valami könnyen elkészíthető, mégis ízletes fogásra vágysz, akkor a Brokkolis Sonkás Tészta receptje garantáltan meg fog örvendeztetni. Ez a recept nemcsak gyorsan elkészíthető, de tele van friss, tápláló összetevőkkel is.
A brokkoli frissessége és a sonka íze kiválóan harmonizál a krémes mártással és a durum tészta al dentére főtt állagával. Ez a fogás nemcsak ízletes, de könnyű is, így tökéletes választás lehet a hétköznapi vacsorákra.
Az elkészítés egyszerű és gyors, mindössze 15 perc előkészületi időt és 15 perc főzési időt igényel, így garantáltan időt spórolsz a konyhában.
Csak kövesd a receptet lépésről lépésre, és hamarosan élvezheted is ezt az ínycsiklandó fogást!

Brokkolis sonkás tészta
Hozzávalók
- 0,5 kg brokkoli rózsáira szedve
- víz
- só
- 0,5 kg durum tészta
- 200 g feketeerdei sonka felcsíkozva
Mártás:
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 5 dl meleg tej
- 1 csipet só
- 1 csapott tk őrölt szerecsendió
- 50 g reszelt trappista vagy mozzarella
- 1-2 merőkanál főzővíz
Instrukciók
- A megmosott, rózsáira szedett brokkolit, enyhén sós lobogó vízbe rakjuk és kb. 10 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük.
- Közben egy másik edényben, szintén sós, forró vízben al dentére főzzük a tésztát. Úgy szűrjük le, hogy a főzőléből 1-2 merőkanálnyit félreteszünk.
- Egy serpenyőben a felcsíkozott sonkát 1-2 perc alatt megpirítjuk. A sonkát félretesszük egy kis tálba, a serpenyőre még szükségünk lesz.
- Elkészítjük a mártást. A vajat felolvasztjuk a serpenyőben, amiben pirítottuk a sonkát. Hozzáadjuk a lisztet és alacsony hőfokon kevergetve, világosbarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a meleg tejet és sűrű krémmé főzzük. Fűszerezzük egy csipet sóval és egy csapott teáskanál őrölt szerecsendióval. 1-2 merőkanál főzővizet is hozzáadjuk és elkeverjük.
- Beleszórjuk a reszelt sajtot, visszaöntjük a serpenyőbe a sonkát. Ha a sajt elolvadt, a tésztát és a brokkolit beleforgatjuk a mártásba, és már tálalhatunk is.
