Túrós gyümölcsözön

Ma egy isteni finomsággal szeretnélek elkényeztetni titeket, ami garantáltan elvarázsolja a családtagjaidat. Bemutatom Nektek a túrós gyümölcsözön receptjét, amely egy igazi különlegesség, könnyed desszert, és amit egyszerűen elkészíthettek otthon.
A bio citrom reszelt héja ad egy extra frisességet, a ribizli zamatos íze, és a szádban elolvadó krémes állag tökéletes harmóniát teremt. A ribizlit más gyümölccsel is helyettesíthetitek.
Ez a recept 6 főre szól, és mindössze 15 percet vesz igénybe az elkészítése. Tehát ne habozzatok, gyűjtsétek össze a könnyen beszerezhető hozzávalókat, és irány a konyha!

Túrós gyümölcsözön

Móni
A túrós gyümölcsözön egy könnyű, frissítő és ízletes desszert, amely garantáltan ámulatba fog ejteni, ráadásul gyerekekkel is jó móka az elkészítése. Ez a recept gyorsan kivitelezhető, és a végeredmény mindenkit le fog nyűgözni. A túrós gyümölcsözön nemcsak szemkápráztatóan néz ki, de egy igazi ízkavalkád.
Elkészítés 15 minutes
Összes idő 15 minutes
Course Dessert
Cuisine Mediterranean
Adag 6

Hozzávalók
  

  • 200 g babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 500 g túró
  • 450 g tejföl
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 500 g fagyasztott ribizli helyettesíthető más gyümölccsel

Instrukciók
 

  • Egy nagy üvegedényt kibélelünk babapiskótával és meglocsoljuk a langyos tejjel, majd félretesszük.
  • Egy tálba beleöntjük a túrót, tejfölt, reszelünk rá bio citromhéjat, és ízesítjük cukorral és vaníliáscukorral, majd burgonyatörővel átkeverjük és átnyomkodjuk az egész masszát.
  • A masszát a babapiskótával bélelt jénaiba rétegezzük, és a tetejére szórjuk a ribizlit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése