Ma egy isteni finomsággal szeretnélek elkényeztetni titeket, ami garantáltan elvarázsolja a családtagjaidat. Bemutatom Nektek a túrós gyümölcsözön receptjét, amely egy igazi különlegesség, könnyed desszert, és amit egyszerűen elkészíthettek otthon.
A bio citrom reszelt héja ad egy extra frisességet, a ribizli zamatos íze, és a szádban elolvadó krémes állag tökéletes harmóniát teremt. A ribizlit más gyümölccsel is helyettesíthetitek.
Ez a recept 6 főre szól, és mindössze 15 percet vesz igénybe az elkészítése. Tehát ne habozzatok, gyűjtsétek össze a könnyen beszerezhető hozzávalókat, és irány a konyha!

Túrós gyümölcsözön
A túrós gyümölcsözön egy könnyű, frissítő és ízletes desszert, amely garantáltan ámulatba fog ejteni, ráadásul gyerekekkel is jó móka az elkészítése. Ez a recept gyorsan kivitelezhető, és a végeredmény mindenkit le fog nyűgözni. A túrós gyümölcsözön nemcsak szemkápráztatóan néz ki, de egy igazi ízkavalkád.
Hozzávalók
- 200 g babapiskóta
- 2 dl tej
- 500 g túró
- 450 g tejföl
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- 500 g fagyasztott ribizli helyettesíthető más gyümölccsel
Instrukciók
- Egy nagy üvegedényt kibélelünk babapiskótával és meglocsoljuk a langyos tejjel, majd félretesszük.
- Egy tálba beleöntjük a túrót, tejfölt, reszelünk rá bio citromhéjat, és ízesítjük cukorral és vaníliáscukorral, majd burgonyatörővel átkeverjük és átnyomkodjuk az egész masszát.
- A masszát a babapiskótával bélelt jénaiba rétegezzük, és a tetejére szórjuk a ribizlit.
