Üdvözöllek a Thai mangós ragacsos rizs receptjében! Ez a fogás nemcsak a távol-keleti konyha ízeivel varázsol el, hanem friss és édes mangóval egy igazi gasztronómiai élményt nyújt. A ragacsos rizs finom textúráját és a kókusztejes öntet krémességét tökéletesen egészíti ki az érett mangó frissessége.
A készítés során egy rövid előkészületi időt szánunk a rizs áztatására és a kókusztejes öntet elkészítésére, majd pedig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek és az illatok kiteljesedjenek a főzés közben. A végeredmény egy ínycsiklandó fogás lesz, melynek látványa és íze egyaránt elkápráztatja majd vendégeidet.
Készítsd el ezt a könnyen követhető receptet otthon, és élvezd a thai konyha varázsát egy új, izgalmas étellel!

Thai mangós ragacsos rizs
Hozzávalók
- 300 g ragacsos rizs
- 4,5 dl víz
- 4 dl konzerves kókusztej
- 6 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 2 db érett mangó
Instrukciók
- A ragacsos rizst egy fazékba tesszük, ráöntünk 3 dl vizet és egy órán át pihentetjük.
- Elkészítjük közben a kókusztejes öntetet. Egy kisebb lábasba öntjük a kókusztejet, ízesítjük kristálycukorral és sóval. Állandó kevergetés mellett, kis lángon felforraljuk, majd elzárjuk alatta a lángot.
- Felszeleteljük a mangót és hűtőbe tesszük a további felhasználásig.
- Ha eltelt 1 óra, a ragacsos rizshez adunk ég 1,5 dl vizet és 2 dl-t a kókusztejes öntetből. Felforraljuk, majd takarékon, lefedve kb. 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Elzárjuk a lángot, félrehúzzuk a fazekat, átkeverjük a rizst és még 5 percig pihentetjük fedő alatt.
- Tálaláskor ételgyűrűbe tehetjük a rizst, óvatosan lehúzzuk a formálót, körbe helyezzük a mangószeleteket a tányéron, és meglocsoljuk a rizst a kókusztejes öntettel.
