Ha egy gyors, mégis különleges tésztavacsorára vágysz, ami egyszerre krémes, fűszeres és friss, akkor ez a recept neked szól! A Tejszínes paradicsomos tészta tökéletes választás egy fárasztó nap végén, amikor valami házias, mégis olaszosan könnyed fogásra vágyunk. A fokhagyma és a cayenne bors pikáns mélységet ad, míg a koktélparadicsom és a fehérbor frissességet csempész az ízek közé. Mindezt a selymes tejszín és a reszelt parmezán koronázza meg. Ráadásul kevesebb mint fél óra alatt elkészül, így ideális hétköznapi kényeztetésnek is.

Tejszínes paradicsomos tészta
Krémes, fűszeres és gyorsan elkészíthető tésztarecept, amelyben a sült koktélparadicsom, a fokhagyma és a fehérbor harmonikusan olvad össze a selymes tejszínnel. Tökéletes választás egy ízes, mégis könnyed vacsorához.
Hozzávalók
- 8 gerezd fokhagyma zúzva
- 0,5 kg koktélparadicsom
- 5 ek olívaolaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1/2 tk cayenne bors
- 2 ek paradicsompüré
- 200 ml főzőtejszín
- 2 ek petrezselyem aprítva
- 250 g durumtészta
- reszelt parmezán tálaláskor
Instrukciók
- A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk és félbevágjuk.
- Egy serpenyőben olívaolajon kb. fél percig kis lángon pirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Addig pirítjuk, míg a paradicsom levet enged, majd hozzáadjuk a bort és néhány percig hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
- Ízesítjük sóval, cukorral, őrölt borssal, cayennel és paradicsompürével, ezután hozzáadjuk a tejszínt, és az aprított petrezselymet. Néhány percig főzzük, majd elzárjuk, és lefedjük a szószt.
- A tésztát al dentére főzzük enyhén sós vízben, leszűrjük, majd hozzákeverjük a szószhoz. Tálaláskor reszelt parmezánnal hintjük meg a tetejét.
