Üdvözöllek a kulináris élvezetek világában! Ma egy olyan recepttel készültem, amely garantáltan elvarázsol, és új dimenzióba repít az ízek birodalmában. A Magyaros gnocchi, amit most megosztok veled, igazi ízorgiára hív mindenkit.
Ebben a receptben a gnocchi találkozik a magyar konyha vibráló ízeivel, létrehozva egy olyan ételt, amely egyszerre modern és hagyományőrző. A vöröshagyma és a paprika együttes dinsztelését követően, a gnocchi a serpenyőben ropogós aranybarnára sül, miközben a magyaros lecsó különleges ízeit beissza.
A kolbászkarikák ropogósan pirulnak a tűzhelyen, a vaj pedig a gnocchihoz ad egy kis extra krémes ízt. Az egész ételt egyedi módon koronázza meg az újhagyma zöldje és a trappista sajt reszelve, hozzájárulva az ízek teljességéhez.
Ez a Magyaros gnocchi nem csak egy recept, hanem egy ízélmény, amit érdemes megosztani és elkészíteni. Egy csipetnyi magyaros varázslat a konyhádban, ami garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését. Gyere, és fedezd fel a magyar konyha különleges világát ebben az ízekben gazdag fogásban! Jó étvágyat kívánunk!

Magyaros gnocchi
Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- 3 db tv paprika
- 3 ek olaj
- 1 tk só
- 1/3 db csípős zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 tk cukor
- 125 g kolbász
- 2 ek vaj
- 600 g gnocchi
- 1 db újhagyma zöldje
- 50 g trappista sajt lereszelve
Instrukciók
- A megtisztított vöröshagymát és a paprikát apróra vágjuk.
- Olajon, egy teáskanál sóval fűszerezve, megdinszteljük a hagymát és a paprikát kb. 10 perc alatt, közben a paradicsomot és a kolbászt is felszeljük.
- Ha megpuhultak a zöldségek, serpenyőbe öntjük a paradicsomot és ezt is puhulásig dinszteljük. Ízesítjük fűszerpaprikával és cukorral, majd alacsony lángon még egy percig pirítjuk.
- A kész lecsót mércéspohárba öntjük és botmixerrel pürésítjük.
- A serpenyőben megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük.
- Vajat teszünk a serpenyőbe és a gnocchit kb. 6-8 perc alatt megpirítjuk, közben néhányszor megkeverjük.
- Ha a gnocchi elkészült, meglocsoljuk a pürésített lecsóval, rászórjuk a pirított kolbászkarikákat, rászeljük az újhagyma zöld szárát és reszelünk rá trappistát.
