Ha egy klasszikus, mégis egyszerűen elkészíthető olasz desszerttel szeretnéd lenyűgözni a vendégeidet, akkor ez a Tiramisu recept tökéletes választás! Krémes mascarpone, kávéval lágyan átitatott babapiskóta és a kakaópor fenséges kombinációja teszi ellenállhatatlanná ezt a desszertet. Mindössze 30 perc alatt elkészítheted, és garantáltan mindenki repetázni fog belőle! Ráadásul a hozzáadott mandulalikőr vagy rum még különlegesebbé varázsolja az ízélményt. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek – a végeredmény mennyei lesz!

Tiramisu
Készítsd el a világ egyik legnépszerűbb olasz desszertjét, a tiramisut, mindössze 30 perc alatt! Ez a klasszikus recept tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy hétvégi családi ebédről vagy egy baráti összejövetelről.
Hozzávalók
- 200 g babapiskóta
Kávé:
- 2,5 dl meleg víz
- 1 ek kávépor csapott
- 2 tk cukor
- 0,5 dl mandulalikőr vagy 1 ek rum
Krém:
- 4 db tojás
- 500 g mascarpone
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
Tetejére:
- 2 ek Holland kakaópor
Instrukciók
- Egy nagy üvegedény aljára elrendezzük sorba a babapiskótát.
- A kávé hozzávalóit összeállítjuk és leöntjük vele a babapiskótát.
- Elkészítjük a krémet. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliáscukrot és a kristálycukrot és kikeverjük. A felvert fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük. Majd befedjük vele a kávés babapiskótát.
- Egy kis méretű szűrő segítségével meghintjük a tetejét kakaóporral.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
