Tiramisu

Ha egy klasszikus, mégis egyszerűen elkészíthető olasz desszerttel szeretnéd lenyűgözni a vendégeidet, akkor ez a Tiramisu recept tökéletes választás! Krémes mascarpone, kávéval lágyan átitatott babapiskóta és a kakaópor fenséges kombinációja teszi ellenállhatatlanná ezt a desszertet. Mindössze 30 perc alatt elkészítheted, és garantáltan mindenki repetázni fog belőle! Ráadásul a hozzáadott mandulalikőr vagy rum még különlegesebbé varázsolja az ízélményt. Tedd hűtőbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek – a végeredmény mennyei lesz!

Tiramisu

Készítsd el a világ egyik legnépszerűbb olasz desszertjét, a tiramisut, mindössze 30 perc alatt! Ez a klasszikus recept tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy hétvégi családi ebédről vagy egy baráti összejövetelről.
Összes idő 30 minutes
Course Desszert
Adag 6

Hozzávalók
  

  • 200 g babapiskóta

Kávé:

  • 2,5 dl meleg víz
  • 1 ek kávépor csapott
  • 2 tk cukor
  • 0,5 dl mandulalikőr vagy 1 ek rum

Krém:

  • 4 db tojás
  • 500 g mascarpone
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 2 ek Holland kakaópor

Instrukciók
 

  • Egy nagy üvegedény aljára elrendezzük sorba a babapiskótát.
  • A kávé hozzávalóit összeállítjuk és leöntjük vele a babapiskótát.
  • Elkészítjük a krémet. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliáscukrot és a kristálycukrot és kikeverjük. A felvert fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük. Majd befedjük vele a kávés babapiskótát.
  • Egy kis méretű szűrő segítségével meghintjük a tetejét kakaóporral.
  • Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Keyword tiramisu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése