Üdvözlünk a receptoldalon! Ma egy különleges reggeli titkaiba vezetünk be, ahol az egyszerűség és az ízek harmóniája egyesül. Az általunk ajánlott Parasztreggeli nem csupán egy étel, hanem egy életérzés . A frissesség, a hagyomány és az öröm találkozása egy tányéron.
Ebben az egyszerű és mégis kifinomult fogásban a krumpli, a füstölt szalonna, a kolbász és a friss zöldségek valósággá válnak, hogy együttesen alkossanak valami igazán különlegeset.
A receptet megtalálod a receptoldalunkon, ahol minden egyes mozdulatnak, íznek és illatnak szerepe van ebben a reggeli különlegességben. Fedezd fel velünk a gasztronómia varázslatát és készülj fel egy olyan reggelire, ami nem csak a gyomrodat, hanem a szívedet is melegíti!
Kísérletezz, élvezd az ételkészítés folyamatát. A konyha a lehetőségek végtelen tárháza, és mi örömmel osztjuk meg veled ezt a kulináris kalandot! Jó étvágyat és reggeli élvezeteket kívánunk!

Parasztreggeli
Hozzávalók
- 1 db krumpli nagy
- 4 szelet füstölt szalonna
- 100 g kolbász
- 1 db lilahagyma
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1/3 db póréhagyma
- 8 db tojás
- só
- snidling a díszítéshez
Instrukciók
- A krumplit meghámozzuk, sós vízben, kockára vágva megfőzzük.
- Közben négy szelet szalonnát ujjnyi távolságra bevagdaljuk és kakastaréjt sütünk belőle egy serpenyőben.
- Ha sok a kisült zsír, félreteszünk belőle, és kiszedjük a megsült kakastaréjt is.
- A kolbászt karikákra vágjuk és megsütjük. Mikor megfordítjuk a másik felére, hozzáadjuk a felszelt lilahagymát, a kaliforniai paprikát és a póréhagymát. Pár percig pirítjuk.
- Leszűrjük a krumplit és serpenyőbe öntjük, alaposan átforgatjuk.
- A tojásokat felverjük, sózzuk enyhén és a zöldséges kolbászra öntjük.
- Ha megsült a tojás, tálalhatunk is. Tálalásnál a parasztreggeli tetejét meghintjük apróra vágott snidlinggel és ráhelyezzük a kakastaréjt.
