Üdvözöllek a receptoldalon! Ma egy könnyű és ízletes karfiolleves receptet osztok meg veletek, melynek elkészítése csupán 40 percet vesz igénybe, és elkápráztat majd az ízeivel.
A karfiolleves egy igazi klasszikus, amelyet a hidegebb vagy akár a melegebb napokon is örömmel fogyasztunk. Friss, egészséges alapanyagokból készül, és tele van tápanyagokkal, ami még vonzóbbá teszi azok számára is, akik egészségesen szeretnének étkezni.
A recept egyszerű és könnyen elkészíthető, így akár kezdők is bátran nekiveselkedhetnek. A hozzávalók könnyen beszerezhetők és a konyhában is általában megtalálhatók. Tehát nincs más hátra, mint felfedezni a karfiolleves varázslatos ízvilágát!
Induljon hát a főzőműsor, és készítsd el ezt a mennyei karfiollevest a család vagy barátok számára!

Karfiolleves
Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- olaj
- 2 tk só
- 2 db sárgarépa
- 1 ek vegeta
- 3 ek liszt
- 3 l víz
- 1 fej karfiol közepes méretű
- 1 csokor petrezselyem
- 80 g betűtészta
- 200 g tejföl
Instrukciók
- Egy fazékban kevés olajon egy megtisztított, felaprított vöröshagymát, egy teáskanál sóval ízesítve, megdinsztelünk.
- Ha a hagyma megpuhult, a felkarikázott répákat hozzáadjuk, ízesítjük egy evőkanál vegetával, és néhányig pirítjuk. (Míg pirul a répa, a karfiolt rózsáira szedjük.)
- A pirított zöldségekre szórunk három evőkanál lisztet, átforgatjuk és felöntjük három liter vízzel. Beledobjuk a karfioldarabokat, majd zöldségzöldet aprítunk, ezt is beletesszük a levesbe. Ha felforrt a leves, takarékra tesszük a lángot és kb. 25 percig főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.
- Beleszórjuk a betűtésztát, átkeverjük és még kb. 5 percig főzzük. Közben a tejfölhöz adunk egy teáskanál sót, 1,5 dl vízzel kikeverjük, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha a tészta is puha, elzárjuk a lángot.
