Karfiolleves

Üdvözöllek a receptoldalon! Ma egy könnyű és ízletes karfiolleves receptet osztok meg veletek, melynek elkészítése csupán 40 percet vesz igénybe, és elkápráztat majd az ízeivel.
A karfiolleves egy igazi klasszikus, amelyet a hidegebb vagy akár a melegebb napokon is örömmel fogyasztunk. Friss, egészséges alapanyagokból készül, és tele van tápanyagokkal, ami még vonzóbbá teszi azok számára is, akik egészségesen szeretnének étkezni.
A recept egyszerű és könnyen elkészíthető, így akár kezdők is bátran nekiveselkedhetnek. A hozzávalók könnyen beszerezhetők és a konyhában is általában megtalálhatók. Tehát nincs más hátra, mint felfedezni a karfiolleves varázslatos ízvilágát!
Induljon hát a főzőműsor, és készítsd el ezt a mennyei karfiollevest a család vagy barátok számára!

Karfiolleves

A karfiol egy ízletes és tápanyagokban dús, egészséges alapanyag, az egyik klasszikus, amit készítünk belőle, a karfiolleves. A recept gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így a kezdőknek is ajánlott az elkészítése.
Előkészületek 10 minutes
Elkészítés 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Course Leves
Adag 6

Hozzávalók
  

  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • 2 tk
  • 2 db sárgarépa
  • 1 ek vegeta
  • 3 ek liszt
  • 3 l víz
  • 1 fej karfiol közepes méretű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 g betűtészta
  • 200 g tejföl

Instrukciók
 

  • Egy fazékban kevés olajon egy megtisztított, felaprított vöröshagymát, egy teáskanál sóval ízesítve, megdinsztelünk.
  • Ha a hagyma megpuhult, a felkarikázott répákat hozzáadjuk, ízesítjük egy evőkanál vegetával, és néhányig pirítjuk. (Míg pirul a répa, a karfiolt rózsáira szedjük.)
  • A pirított zöldségekre szórunk három evőkanál lisztet, átforgatjuk és felöntjük három liter vízzel. Beledobjuk a karfioldarabokat, majd zöldségzöldet aprítunk, ezt is beletesszük a levesbe. Ha felforrt a leves, takarékra tesszük a lángot és kb. 25 percig főzzük tovább, míg a zöldségek megpuhulnak.
  • Beleszórjuk a betűtésztát, átkeverjük és még kb. 5 percig főzzük. Közben a tejfölhöz adunk egy teáskanál sót, 1,5 dl vízzel kikeverjük, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha a tészta is puha, elzárjuk a lángot.
Keyword karfiolleves

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése