Üdvözöllek a kulináris utazásban! Ma egy igazi ínyencség, a Pásztorpite receptjét osztom meg veled. Ez az étel nemcsak laktató, de tele van gazdag ízekkel is, amelyek garantáltan elbűvölik az egész családot vagy vendégsereget. A Pásztorpite elkészítése könnyű, és az eredmény egy olyan étel, amely egyszerűen ellenállhatatlan.
A pite alapja egy könnyű és krémes burgonyapüré, amelyet a raguval párosítunk. A fűszeres darált marhahús, a friss zöldségek és az aromás szószok tökéletes harmóniáját élvezheted minden falatban. Az elkészítés során a krumplit gondosan pépesítjük, majd a húsos ragu tetejére terítjük, és aranyszínűre sütjük a sütőben.
Ez a recept 5 főre elegendő, és az előkészület mindössze 30 percet vesz igénybe. A sütés ideje pedig csupán 25 perc, így gyorsan és egyszerűen elkészítheted ezt a remek fogást. A végeredmény egy ínycsiklandó, kiadós étel, amelynek elkészítése közben az otthonod is tele lesz az illatok gazdag kavalkádjával.
Ne habozz, próbáld ki ezt a fantasztikus Pásztorpite receptet, és garantálom, hogy azonnal az egyik kedvenceddé válik! Jó étvágyat kívánok!

Pásztorpite
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só
- 600 g darált marha
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 0,5 tk őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított kakukkfű
- 3 ek paradicsompüré
- 1 ek Worcestershire szósz
- 1,5 dl vörösbor
- 2 dl marhahúsleves
- 250 g fagyasztott zöldborsó
- 1,5 dl tej
- 4 ek vaj
- 1 ek dijoni mustár
- 1 db újhagyma
- 200 g reszelt cheddar
Instrukciók
- A meghámozott és feldarabolt krumplit sós vízben készre főzzük kb. 20 perc alatt.
- Közben egy kevés olajon a vöröshagymát és a sárgarépát, sózva, borsozva kb. 6 percig pároljuk. Majd hozzáadjuk a marhahúst, és néhány percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a Worcestershiret és a bort. Néhány percig pároljuk.
- Hozzáöntjük a húslevest és beleszórjuk a fagyasztott zöldborsót és alaposan elkeverve kb. 2 percig pároljuk.
- 3 l-es kivajazott tepsibe tesszük a ragut.
- A burgonyát leszűrjük, vajat és tejet adunk hozzá és pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, az újhagymát és a cheddar sajtot.
- A burgonyát kanállal szétterítjük a húson, majd villával bordákat formázunk.
- 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
- Tálalás előtt legalább 10 percig hagyjuk hűlni.
