Pásztorpite

Üdvözöllek a kulináris utazásban! Ma egy igazi ínyencség, a Pásztorpite receptjét osztom meg veled. Ez az étel nemcsak laktató, de tele van gazdag ízekkel is, amelyek garantáltan elbűvölik az egész családot vagy vendégsereget. A Pásztorpite elkészítése könnyű, és az eredmény egy olyan étel, amely egyszerűen ellenállhatatlan.

A pite alapja egy könnyű és krémes burgonyapüré, amelyet a raguval párosítunk. A fűszeres darált marhahús, a friss zöldségek és az aromás szószok tökéletes harmóniáját élvezheted minden falatban. Az elkészítés során a krumplit gondosan pépesítjük, majd a húsos ragu tetejére terítjük, és aranyszínűre sütjük a sütőben.

Ez a recept 5 főre elegendő, és az előkészület mindössze 30 percet vesz igénybe. A sütés ideje pedig csupán 25 perc, így gyorsan és egyszerűen elkészítheted ezt a remek fogást. A végeredmény egy ínycsiklandó, kiadós étel, amelynek elkészítése közben az otthonod is tele lesz az illatok gazdag kavalkádjával.

Ne habozz, próbáld ki ezt a fantasztikus Pásztorpite receptet, és garantálom, hogy azonnal az egyik kedvenceddé válik! Jó étvágyat kívánok!

Pásztorpite

Ez a tradicionális, mégis különleges fogás egyaránt meghódítja az egész család szívét az első harapással. Könnyű elkészíteni, mégis gazdag ízvilágával a hideg napokon is felmelegíti a lelked.
Előkészületek 30 minutes
Elkészítés 25 minutes
Összes idő 55 minutes
Course Főétkezés
Cuisine Brit
Adag 5

Hozzávalók
  

  • 1 kg krumpli
  • 600 g darált marha
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 0,5 tk őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • 1,5 dl vörösbor
  • 2 dl marhahúsleves
  • 250 g fagyasztott zöldborsó
  • 1,5 dl tej
  • 4 ek vaj
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 db újhagyma
  • 200 g reszelt cheddar

Instrukciók
 

  • A meghámozott és feldarabolt krumplit sós vízben készre főzzük kb. 20 perc alatt.
  • Közben egy kevés olajon a vöröshagymát és a sárgarépát, sózva, borsozva kb. 6 percig pároljuk. Majd hozzáadjuk a marhahúst, és néhány percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, a paradicsompürét, a Worcestershiret és a bort. Néhány percig pároljuk.
  • Hozzáöntjük a húslevest és beleszórjuk a fagyasztott zöldborsót és alaposan elkeverve kb. 2 percig pároljuk.
  • 3 l-es kivajazott tepsibe tesszük a ragut.
  • A burgonyát leszűrjük, vajat és tejet adunk hozzá és pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, az újhagymát és a cheddar sajtot.
  • A burgonyát kanállal szétterítjük a húson, majd villával bordákat formázunk.
  • 200 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
  • Tálalás előtt legalább 10 percig hagyjuk hűlni.
Keyword pásztorpite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése